De omgeving

Het dorpje Nordenau ligt op een hoogte van 625 meter en wordt wel ‘de Parel van het Sauerland’ genoemd. Het dorp doet vanwege de hoogteverschillen een klein beetje Oostenrijks aan en wordt gekenmerkt door karakteristieke vakwerkhuizen, boerderijen en de ruïne ‘Burcht Rappelstein’. Het dorp is charmant en rustig.

Vanuit het dorpje heeft u een mooi uitzicht op het Nesselbachtal met zijn beboste hellingen. Hier is het prima wandelen. Een leuke bijkomstigheid is dat Nordenau een door de staat erkend kuuroord is. De frisse en schone lucht doet mensen met een aandoening aan de luchtwegen veel goed. Nordenau is door zijn ligging een prima uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten. In de winter is het landschap veelal bedekt met een mooie laag sneeuw zodat je er kunt langlaufen, skiën en snowboarden. In de directe omgeving kunt u ook golfen, pony/paardrijden etc. Nordenau ligt op een afstand van 5 km van Skikarussell Altastenberg en op 8 km van Skiliftkarussell Winterberg. Er vertrekt een bus voor de deur van ons appartement die u in 10 minuten in Winterberg brengt.

Er zijn nog meer leuke dingen te doen in de directe omgeving, voor jong en oud: zwemmen in meertjes of boottochtjes op stuwmeren, bezoek aan een funpark, bierbrouwerijen, een ertsmijn of druipsteengrotten. Bijgaand een overzicht met vele leuke uitstapjes. UITSTAPJES